Thursday, February 28, 2008

Hamas-barneTV


Den siste tiden har det vært stor fokus på den store nyheten om at Hamas sitt barneTV hjernevasker barn, og oppfordrer til å drepe dansker. Dette er vel alle enige i at det blir litt for drøyt, og de fleste eksperter fra midtøsten er også uenig dette, så akkurat det lar vi ligge, men noe som irriterer meg grenseløst er at folk blander muslimer med Hamas. Det er et ordtak som lyder slik: "Ikke alle muslimer er terrorister, men alle terrorister er muslimer." Muslimer har fått en svært negativ utstråling den siste tiden pga all terroren, og de blir hetset og hengt ut i media og andre offentlige steder, men er Islam så mye verre en f.eks kristendommen, og all forfølgelsen de har gjort gjennom tidene. Jeg har ingen konkrete kilder, men jeg kan si med ganske stor sikkerhet at kristendommen har mye flere liv på samvittigheten enn Islam.

Første gang jeg så denne nyheten om at Hamas oppfordrer til å drepe dansker, så stod det ikke "Hamas oppfordrer til å drepe dansker," men "Muslimsk TV oppfordrer til å drepe dansker." Blir ikke dette litt for drøyt, at folk blander en vesentlig ting, nemlig to helt vidt forskjellige folk? Det er som å si "SV-TV oppfordrer alle til å snylte på staten og boikotte all form for skatt!". Og en slik misforståelse fra en professjonell journalist? De av alle, som studerer og undersøke nøye nyheter før de skriver dem, burde i allefall klare å skille mellom noe så viktig som det.

Verden må skjerpe seg, og se litt dypere inn i saker, og slutte å trekke konklusjoner som at alle muslimer er terrorister, og støtting av Bush fordi han bomber midtøsten. Hvis folk skal blande seg inn i et så viktig og sårt tema, så burde man absolutt kunne skille mellom to vidt forskjellige folk, og tenke litt mer hvilke religioner som er verst.

1 comment:

Eirik said...

kun én av verdens fjorten største terrororganisasjoner har en muslimsk agenda. bra innlegg.